Azijos studijos Lietuvoje

Japoniškų skonių degustacija su virtuvės šefu Masahito Sasaki

Data ir laikas: 2020-10-15 18:00 - 2020-10-15 19:30

Renginio vieta: Restoranas Kuchmistrai, 3811 2, Lukšiai

Šiemet Sugiharos savaitės renginiai vyks spalio 12–18 d. COVID-19 pandemija gerokai pakoregavo renginių planą, tačiau taip pat įkvėpė ieškoti naujų formų. Pirmą kartą renginių ciklo dalimi tampa Zyplių dvaro virtuvė restoranas “Kuchmistrai”, kartu su Lietuvoje gyvenančiu virtuvės šefu iš Japonijos, kviečiantis Tekančios saulės šalies skoniais mėgautis Lietuvoje: Lukšiuose, Šakių rajone.

Spalio 15-ąją Japoniškos kultūros fanus kviečiame ypatingai degustacinei vakarienei. Tikrus japoniškus skonius pristatys virtuvės šefas Masahito Sasaki, o lietuviškos gastronomijos akcentu nustebins mūsų kuchmistras.

Šventė akims ir gomuriui – tokių tikslų ruošdamas tradicinius japonų valgius siekia Lietuvoje įsikūręs Masahito Sasaki. Lietuvoje jis dažnai sutinka žmonių, manančių, kad japonai dažniausiai valgo sušius. Tačiau sušiai, anot Masahito, labiau mėgstami vakariečių, todėl šefas stengiasi paneigti tokius mitus. Restorano “Kuchmistrai” svečiai kveičiami gastronominei kelionei ragaujant japoniškus gėrimus bei užkandžius.

25 €/asm. Vietų kiekis ribotas. Būtina išankstininė registracija.

Nuoroda internete: https://www.facebook.com/events/903010040106535

Projekto iniciatoriai: Japan foundation VDU
Top