Azijos studijos Lietuvoje

Švytinčios odos paslaptys. Korėjietiški grožio ritualai kiekvienai dienai

Originalo kalba: anglų k.
Išversta iš: anglų k.
Autoriai: Cho, Charlotte
Vertė: Bezginaitė, Laima
ISBN: 987-609-479-331-8
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2020
Leidykla: Baltos lankos

Ši knyga – Amerikos korėjietės verslininkės, tinklaraštininkės bei „Soko Glam“ ikūrėjos Charlotte Cho supažindimas su korėjietiškos grožio industrija ir korėjietišku gyvenimu būdu. Tai knyga, kuri skatina pamilti save ir matyti odos priežiūrą kaip svarbią gyvenimo dalį, o ne tuštybę.

Kūrinyje autorė atskleidžia, kokia svarbi odos priežiūra ir tinkamas gyvenimo būdas Pietų Korėjos visuomenėje, kurioje grožio kultas yra itin didelis. Ji detaliai papasakoja korėjietiškus grožio įpročius, paaiškina ir tokius dalykus, kaip dvigubas veido plovimas ir kam jis reikalingas, taip pat detaliai papasakoja apie įžymųjį 10 žingsnių korėjietišką odos priežiūros rutiną bei jos veiksmingumą.

Knygoje palyginami korėjiečių ir vakarų merginų odos priežiūros įpročiai ir pabrėžiamas žymus kontrastas tarp jų. Vakarietės odos priežiūrą dažniau mato kaip prievolę, kuriai užtenka vos veido nuplovimo ir drėkinamojo kremo. Tačiau korėjietės odos priežiūrą prilygina būdui save palepinti, pasirūpinti ir jaučia malonumą tuo užsiimdamos. Jos laiko odos priežiūrai skiria ne mažiau nei makiažui ir koncentruojasi labiau į odos sveikatą ir problemų prevenciją nei į būdus kaip geriau užmaskuoti trūkumus.

Pati autorė dalinasi savo asmenine patirtimi kaip nuo vakarietiško požiūrio į odos sveikatą ir grožį ji perėjo prie rytietiškų grožio ritualų. Cho tai pat prisimena apie kultūrinius skirtumus tarp Vakarų ir Rytų, kuriuos patyrė gyvendama Pietų Korėjoje, ir kaip skirtingas gyvenimo būdas irgi turi įtakos mūsų odos ir bendrai sveikatai.

Ši knyga ne tik atskleidžia kultūrinius skirtumus, bet ir duoda praktinių patarimų siekiant turėti sveikesnę odą. Autorė dalinasi, kokios medžiagos tinka skirtingiems odos tipams, kokių medžiagų savo odos priežiūros priemonėse ir kosmetikoje reikėtų vengti, kaip pasidaryt natūralų švelnų makiažą ir tikina, kaip svarbu yra naudoti apsaugą nuo saulės. Charlotte Cho taip pat nepamiršta pasidalinti su skaitytojais kur ir ką verta pamatyti, valgyti bei pirkti Seule.

Charlotte Cho yra rašytoja, grožio ekspertė ir verslininkė, gimusi korėjiečių išeivių šeimoje. Būdama jauna ji persikėlė gyventi į Seulą, Pietų Korėją. Čia ji, po truputį atradusi ir išmokusi korėjietiško gyvenimo būdo ir grožio paslapčių, įkūrė korėjietiškos kosmetikos ir gyvenimo būdo svetainę „Soko Glam“. Cho išpopuliarino korėjietiškus grožio ritualus ir priemones JAV, o jos tekstai buvo publikuoti New York Times, Vogue, Allure, Elle, Marie Claire ir daugelyje kitų žurnalų. Šiuo metu ji rašo tinklaraštį bei yra įkūrusi korėjietiškus kosmetikos ir odos priežiūrai skirtus produktus parduodančią kompaniją „Soko Glam“, kuri yra viena žinomiausių ir populiariausių grožio prekinių ženklų pasaulyje.

Projekto iniciatoriai: Japan foundation VDU
Top