Azijos studijos Lietuvoje

Prof. Audriaus Beinoriaus paskaita „Pulkininkas N. V. Kordaševskis: lietuviškas pėdsakas N. Rericho transhimalajų ekspedicijoje“

Data ir laikas: 2017-03-30 16:00 - 2017-03-30 17:30

Renginio vieta: Vilniaus paveikslų galerija, Didžioji g. 4, Vilnius

Kviečiame į tarptautinės dailės parodos „Nikolajus Rerichas ir Latvija“ paskaitų ciklo paskaitą, kuri vyks 2017 m. kovo 30 d. 16 val. Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4).
Vilniaus universiteto Konfucijaus instituto direktorius prof. habil. dr. Audrius Beinorius skaitys paskaitą „Pulkininkas N. V. Kordaševskis: lietuviškas pėdsakas N. Rericho transhimalajų ekspedicijoje“.
Paskaitos metu pranešėjas apžvelgs Nikolajaus Rericho transhimalajų ekspedicijos 1927–1928 m. istorinį, politinį ir kultūrinį kontekstus. Remdamasis istoriniais šaltiniais ir ano meto fotografijomis sieks atsakyti į klausimus: kokie buvo šios kelionės tikslai, reikšmė ir rezultatai; kas siejo nuo Kauno apylinkių kilusį dvarininką, carinės Rusijos armijos atsargos pulkininką Nikolajų Kordaševskį (1877–1945) su garsiąja Rerichų šeima, kaip jis pateko į negausių ekspedicijos dalyvių gretas ir kaip susiklostė tolesnis jo likimas?
Įėjimas nemokamas. Maloniai kviečiame dalyvauti. Paskaitos plakatas – spauskite čia.

Projekto iniciatoriai: Japan foundation VDU
Top