Azijos studijos Lietuvoje

Paskaitų ciklas: „Rūšinės Kinijos arbatos ir jų gėrimo kultūra“

Data ir laikas: 2018-04-19 18:00 - 2018-05-10 19:00

Renginio vieta: Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas, M.K. Čiurlionio g. 21, II korpusas, Vilnius

Lietuvoje sparčiai populiarėja prabangi rūšinė arbata, tačiau progų geriau pažinti arbatos tėvynės – Kinijos arbatos kultūrą nėra daug. VU Konfucijaus institutas norėtų Jus pakviesti į tradicinės Kinų arbatos kultūros paskaitas, kurias skaitys jau daugiau nei 15 metų kiniškos arbatos paslaptis tyrinėjanti arbatos kolekcininkė Ieva Rutė.

Paskaitose turėsite progą:
– susipažinti su mažiausiai 3 tūkstančius metų skaičiuojančia Kinijos arbatos tradicija;
– sužinoti kuom skiriasi balta, geltona, žalia, turkio spalvos, raudona ir juoda arbatos;
– Paragauti arbatų iš asmeninės Ievos Rutės arbatų kolekcijos.

Paskaitas organizuoja Všį. „Arbatos klajūnai“.
Viena paskaita: 15 Eur. Visų keturių paskaitų ciklas: 50 Eur.
Norėdami registruotis siųskite savo vardą, pavardę bei telefono numerį el paštu: konfucijaus.institutas@gmail.com

Paskaitos:
Balandžio 19 d., 18 val. Pažintis su Kinijos arbatos kultūra. Septynios pagrindinės kiniškų arbatų rūšys, kiniškos arbatos istorija. Sužinosite kuo skiriasi kasdienė ir rūšinė arbatos, kodėl rūšinei arbatai svarbi jos augimo vieta. Susipažinsite su arbatos kolekcionavimo ypatumais ir kodėl, neverta pirkti arbatos neragavus. Aptarsime koks galėtų būti arbatos poveikis ir pavojai sveikatai.

Balandžio 26 d., 18 val. Nefermentuotos arbatos vakaras „Konfucijaus institute”. Susipažinsite su garsiausiomis kiniškomis žaliosiomis ir kitomis nefermentuotomis arbatomis: baltąja ir geltonąja. Sužinosite kur auginama ir kaip gaminama garsiausia kiniška žalioji arbata, kuo ji skiriasi nuo baltosios ir geltonosios, kuo žalioji arbata naudinga sveikatai ir kokie pavojai gali joje slypėti. Sužinosite į ką atkreipti dėmesį perkant nefermentuotas arbatas.

Gegužės 3 d., 18 val. Prabangiausios ir brangiausios kiniškos arbatos – ulongo vakaras „Konfucijaus institute“. Susipažinsite su kiniškai arbatos ceremonijai naudojamomis arbatomis, sužinosite kuom jos ypatingos, ką reiškia arbatos pavadinimas ir kodėl kartais jos vadinamos „turkio spalvos“ arbata. Sužinosite kuo skiriasi
Guangdongo ir Fudzianio provincijose gaminami ulongai, kaip
juos reiktų pirkti ir gerti. Išgirsite kur auginama brangiausia
pasaulyje arbata.

Gegužės 10 d., 18 val. Juodosios ir raudonosios arbatos vakaras „Konfucijaus institute”. Kokią arbatą Kinijoje vadina raudonąja, o kokią juodąja? Kokį vaidmenį ši arbata vaidino Kinijos ir viso pasaulio istorijoje? Kur auginamos geriausios Kinijoje juodosios ir raudonosios arbatos. Ar žinote, kad Pueras tai seniausią istoriją turinti kiniškos arbatos rūšis auganti ir ant seniausių pasaulyje arbatos medžių, kurie buvo pasodinti prieš 2-3 tūkstančius metų? Ar žinote, kad pueras būna ne tik juodas, tačiau ir žalias? Ar verta ieškoti „seno puero“ ir ką reiškia sena arbata? Kokie yra tikri ir menami puero poveikiai sveikatai ir į ką atkreipti dėmesį norint nusipirkti gero puero.

Nuoroda internete: https://www.facebook.com/events/159783061403065/

Projekto iniciatoriai: Japan foundation VDU
Top