Azijos studijos Lietuvoje - Įvykę renginiai
Azijos studijos Lietuvoje

Įvykę renginiai

Rikiavimas pagal:

Indiškų šokių ir muzikos koncertasrenginys

2012.03.09

Data ir laikas: 2012-04-05 18:00
Renginio vieta: Klaipėdos muzikinis teatras. Danės g. 19. Klaipėda

Šiame renginyje žiūrovus supažindinsime su seniausiais indiškų šokių stiliais – Bharatanatyam, Kathak, Odissi. Jiems daugiau nei 3000 metų, tai šokiai apjungiantys dramą, pantomimą, judesį, išraišką ir emocijas. Kiekvienas šokis tai maža istorija, kurią šokėja pasakoja judesiais, rankų gestais-mudromis. Beveik prieš kiekvieną šokį, vedantysis žiūrovams papasakos šokio istoriją, ir supažindins su šokio tematika. Norintys galės vietoje užsisakyti indiškų piešinių-makijažo ant veido rankų ir netgi ant kojų. Renginio atlikėjai: Scenos meno ir šokio teatro akademijos indiškų „Bharatanatyam“ šokių grupė, Kauno filialo šokėjos. Mokytoja Radžašry Rameš(Rajyashree Ramesh), klasikinių indiškų „Kathak“ ir „Odissi“ šokių profesinali šokėja – Kristina Luna iš Vilniaus. Klasikinės indiškos muzikos grupė ‘SVARA“. Vadovas Anatolijus Lomonosovas.

Paleista elektroninė svetainė “Azijos studijos Lietuvoje”renginys

2012.03.31

Data ir laikas: 2012-03-31

2012 m. kovo mėn. 31 d. buvo paleista nauja elektroninė svetainė “Azijos studijos Lietuvoje”. Ši svetainė numatoma kaip pagrindinė Lietuvos Azijos studijų (orientalistikos) duomenų bazė-archyvas, sutalpinsianti informaciją apie Lietuvoje kuriančius ir kūrusius mokslininkus bei vertėjus, parašytas ir išverstas knygas, rašomas disertacijas, veikiančias institucijas, knygų ir meno dirbinių kolekcijas.

Svetainė siekia skatinti Azijos studijų plėtrą Lietuvoje. Jos svarbiausi tikslai yra palengvinti Lietuvos visuomenės prieinamumą prie informacijos apie Azijos studijas Lietuvoje; pagerinti pačių Azijos studijų mokslininkų tarpusavio bendradarbiavimą ir dalinimąsi informacija tarpusavyje; pagerinti atskirų Azijos studijas vykdančių mokslo institucijų vykdomos veiklos sklaidą ir žinomumą Lietuvoje bei užsienyje. Plačiau…

Indologo Peterio Heehsaso paskaita apie Šri Aurobindo ir Gandhirenginys

2012.04.12

Data ir laikas: 2012-04-19 15:00
Renginio vieta: Orientalistikos centro Kovalevskio auditorijoje

Vilniaus universiteto Orientalistikos centras kviečia į istoriko, indologo Peterio Heehsaso (JAV, Indija) paskaitą „Šri Aurobindo ir Gandhis: keli nacionalizmo aspektai“. Peteris Heehsasas yra Šri Aurobindo ašramo Archyvų ir Mokslinės bibliotekos steigėjas, tęstinio projekto „Visi Šri Aurobindo veikalai“ (Complete Works of Sri Aurobindo) narys, mokslo tyrimų žurnalo „Archives and Research“ redaktorius.

Dr. Lauri Paltemaa seminarai apie Kinijąrenginys

2012.05.09

Data ir laikas: 2012-05-15 - 1212-05-18
Renginio vieta: Kaunas, Vaižganto g. 30 (gegužės 15 d.), Gedimino 44 (kitomis dienomis)

VDU Azijos studijų centras kviečia į dėstytojo Dr. Lauri Paltemaa iš Turku universiteto Rytų Azijos studijų centro (Suomija) seminarus apie šiuolaikinės Kinijos politines aktualijas. Seminarai vyks gegužės 15-18 d. Rytų Azijos studijų programos studentams, tačiau kviečiami visi besidomintys. Paskaitos sudaro dalį Rytų Azijos regiono studijų programos dalyko “Politinė Kinijos raida.”

Fotografijų konkursas „Indijos atspindžiai“renginys

2012.05.14

Data ir laikas: 2012-05-15 - 2012-08-15

Lietuvos – Indijos forumas organizuoja pirmąjį Lietuvoje mėgėjų fotografijų konkursą „Indijos atspindžiai“. Konkursas skiriamas Lietuvos – Indijos diplomatinių santykių užmezgimo 20-mečio ir Lietuvos – Indijos forumo dvejų metų įsteigimo sukaktims paminėti.

Konkursu siekiama paskatinti visuomenės domėjimąsi Indija, atskleisti, jog iš pirmo žvilgsnio atrodanti kaip tolimas regionas, Indija gali būti ne tik labai įvairialypė, bet kartu ir labai artima kiekvienam iš mūsų. Konkurso idėja – pažvelgti į Indiją iš kuo įvairesnių perspektyvų, pamėginti suprasti ne tik mūsų pačių vidines simpatijas šiai šaliai, bet ir Rytų – Vakarų dialogo fenomeną. Nuotraukos gali būti fotografuotos ir Indijoje, ir Lietuvoje (jeigu jose atspindėtos su Indija susijusios idėjos).

Žiūrėkite konkurso nuostatus

Japoniška naktisrenginys

2012.06.14

Data ir laikas: 2012-06-16 21:00 - 2012-06-17 02:00
Renginio vieta: Rūmai ant Tauro kalno (V.Mykolaičio-Putino g. 5, 111 kab. Vilnius)

Japonijos agentūra „Yukari“, prisidėdama prie Vilniaus kultūros festivalio „Tebūnie naktis“, š.m. birželio 16-17 d. naktį 21:00-02:00 val. taip pat ragina vilniečius bei miesto svečius nemiegoti ir atvykti į rūmus ant Tauro kalno, kur japoniškų žibintų liepsnelėmis juos pasitiks „Japoniška naktis“.

Garsiai ir energingai vakarą pradės japoniškų kovos menų atstovai. Kiekviena iš pristatomų kovų menų  šakų yra ypatinga ir savita, neabejokite kiekvienas pasirodymas Jus nustebins. Ar žinojote, kad kendo galimi tik 4 kirčiai? O karate-do atsirado pačiuose Japonijos Pietuose esančioje Okinavos saloje? Ar matėte, kaip smulki, aikido techniką išmananti mergaičiukė ant menčių paguldo vyriškį? O bujinkan [budžinkan], apjungiančio 9 skirtingas kovų menų mokyklas, tarp jų net 3 nindžiucu, mokiniai vikrūs, kaip Japonijos nakties kariai – nindžia. Plačiau…

Knygos ir fotografijų parodos apie Indiją pristatymairenginys

Data ir laikas: 2012-06-14 14:00
Renginio vieta: Užsienio reikalų ministerija, Gedimino salė (J. Tumo-Vaižganto g. 2)

Maloniai kviečiame į Dianos Mickevičienės knygos „Visos mano Indijos“ pristatymą ir Lino Mickevičiaus fotografijų parodos „Indija. Daug spalvingų gyvenimų“ atidarymą, kurie vyks 2012 m. birželio 14 d. 14 val. Užsienio reikalų ministerijoje, Gedimino salėje (J. Tumo-Vaižganto g. 2).

Renginys skirtas Lietuvos ir Indijos diplomatinių santykių užmezgimo 20-čiui paminėti. Sveikinimo žodį tars užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė Liauškienė. Renginio metu patirtimi ir įspūdžiais dalinsis knygos ir parodos autoriai. Plačiau…

Hanasaki Tokidžio šokio spektaklio Džiutamai premjera Lietuvojerenginys

Data ir laikas: 2012-06-20 - 2012-06-28
Renginio vieta: Kaune, Vilniuje, Druskininkuose

Pastaraisiais metais Lietuvos žiūrovai turėjo galimybių susipažinti su No teatru, kuriame dominuoja vyrai, tuo tarpu džiutamai yra tradicinis tik moterų šokamas šokis, kuris bus pirmą kartą pristatomas Lietuvoje. Jis atskleidžia esminius wabi ir sabi japoniškos estetikos principus: minimalistinė scenos dekoracija, dėmesys vieninteliam artistui bei užburianti tristygės liutnios šiamisen ir tradicinės fleitos šiakuhači muzika.

Renginiai organizuojami minint 90 metų, kai 1922 m. Japonija oficialiai pripažino Lietuvos nepriklausomybę. Nors Japonija ir Lietuva geografiškai yra toli viena nuo kitos, tačiau abi šalis sieja gilus tikėjimas ir pagarba gamtai. Lietuvoje rengiamo turo metu bus šokami kūriniai, kuriuose dominuos gamtos pasaulį nagrinėjančios temos. Plačiau…

Stipendijos mokslinėms stažuotėms Kinijojerenginys

2012.07.30

Data ir laikas: 2012-07-27 - 2012-08-09

Švietimo mainų paramos fondo interneto svetainėje paskelbtas kvietimas teikti paraiškas dalinėms studijoms, mokslinėms stažuotėms Kinijos Liaudies Respublikos mokslo ir studijų institucijose 2012–2013 mokslo metų pavasario semestrui.

Paraiškas 1 semestro trukmės dalinėms studijoms, mokslinėms stažuotėms gali teikti visų studijų, mokslinių tyrimų sričių atstovai (bakalauro ir vientisųjų (ne žemesnio nei II kurso), magistrantūros bei doktorantūros studijų studentai, taip pat dėstytojai mokslininkai). Detalesnė informacija apie reikalavimus kandidatams pateikiama kvietime teikti paraiškas. Viso Lietuvos mokslo ir studijų institucijų atstovams siūlomos net 25 stipendijos.

Atsižvelgiant į labai trumpą paraiškų pateikimo terminą (paraiškų laukiame iki rugpjūčio 9 d. (ketvirtadienio), 17.00 val.) ir į tai, kad šiuo metu atostogų metas, maloniai prašome Jūsų išplatinti informaciją apie kvietimą teikti paraiškas kaip galima greičiau ir kuo platesnei auditorijai (visais Jums prieinamais būdais) paraginant pasinaudoti puikia galimybe!

Jei turėtumėte klausimų, kreipkitės e. paštu valstybines.stipendijos@smpf.lt arba telefonu (8 5) 249 8189, mielai į juos atsakysime. Dėkojame už bendradarbiavimą!

Arbatos ceremonijarenginys

2012.09.10

Data ir laikas: 2012-09-20 - 2012-09-21
Renginio vieta: Vilniuje ir Kaune

Į Lietuvą atvykstanti Arbatos ceremonijos meistrė, Ura-senke mokyklos profesorė Yuko Katsura iš Japonijos Lietuvoje surengs dvi Arbatos ceremonijos paskaitas-demonstracijas, kurių metu susipažinsite su Arbatos ceremonija ir jos subtilybėmis iš arčiau.

Renginiai vyks:

Rugsėjo 20 d. 18:00 val. Mykolo Romerio universiteto I-201 Amfiteatrinėje salėje (Ateities g. 20, Vilnius). Įėjimas nemokamas. Išankstinė rezervacija nėra būtina.

Rugsėjo 21 d. 18:00 val. – Kauno Kameriniame teatre (Kęstučio g. 74A, Kaunas). Įėjimas nemokamas. Būtina išankstinė vietų rezervacija (vietas galite rezervuoti, siųsdami savo vardą, pavardę ir vietų skaičių el.paštu kristina.simonaityte@vn.mofa.go.jp) Plačiau…

Array Pages (999999): [1] 2 3 » ... Last »
Projekto iniciatoriai: Japan foundation VDU
Top