Azijos studijos Lietuvoje

Oki Kanu – Ainu Tautos Muzika

Data ir laikas: 2017-11-07 19:00 - 2017-11-07 21:00

Renginio vieta: Lietuvos švietimo istorijos muziejus, Vytauto pr. 52, Kaunas

Promočių giesmių projektas ir Kauno moterų klubas „Frėja“ veikla įgauna naują, visiškai kitokią spalvą ir sekantį antradienį, kviečia susipažinti ne su lietuviška, o su pasaulietine kultūra, ne tik paklausyti, bet ir patirti, padainuoti kartu su OKI KANO iš unikalios Ainų tautos.
Kas domisi etnine muzika, žino, kuo ypatinga yra Ainu tauta gyvenanti Japonijoje. Tai maža tauta kurią sudaro iki 150 000 žmonių. Išlaikiųsių savo senąsias tradicijas ir dainas. Ainu – reiškia žmonės. Tai tauta kurioje atsispidi ne tik japonų kultūra, jų moterys tatuiruojasi lūpas, vyrai augina ilgas barzdas. Jų kraujyje galima rasti ir kazokų, ir sibiro tautų pėdsakų. Religija, kurioje daug šamanizmo ir gamtos paslapčių, lokio ceremonija tapusi tautos vinimi.
OKI yra japonės motinos ir ainu kilmės tėvo palikuonis. Baigė Tokijo dailės universitetą, nuo 1987 m. persikėlė į Niujorką, kur dirbo režisieriumi.
1992 m. Oki grįžo į Japoniją ir įsigijo savo pirmąjį „Tonkori“ – tradicinį styginį instrumentą, sukurtą vietinių Ainu gyventojų „Sachalin“. Instrumentas ilgai dūlėjo muziejuose, nes Ainu tauta buvo skaitoma išnykusia. Oki susižavėjo Tankori ir netrukus pradėjo kurti muziką.1996 m. Jis išleido savo pirmąjį albumą „Kamuy kor sakurpe“. Įsteigė „Chikar Studio“, siekdamas paskatinti kitus ainu atlikėjus ir propaguoti ainu menininkų muziką pasauliui. Šiuo metu „Chikar“ studija išleido 20 albumų, įskaitant tradicinės dainininkės Umeko Ando ir moterų ansamblio „Marewrew“ įrašus, kuriuose skamba tradicinių šokių dainos „Upopo“.
Oki Dub Ainu Band yra nauja grupė jungianti dub stilių ir ainu tautos folklorą su šiuolaikine muzika. Jie garsus ne tik savo žemyne, bet ir pasaulio world folk festivaliuose.

Registracija: el.paštu: freja.klubas@gmail.com
Telefonas: Laurita +370 680 73439
KAINA: 10 EU

 

Nuoroda internete: https://www.facebook.com/events/289197878257693/

Projekto iniciatoriai: Japan foundation VDU
Top