Azijos studijos Lietuvoje

Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas

Įkūrimo metai: 2010
Adresas: M.K. Čiurlionio g. 21, II korpusas, Vilnius
Dėstomos kalbos: Kinų
Panaikinta: Ne

Vadovai:
Prof. Audrius Beinorius
Prof. Zhang Donghui

Nuoroda internete: http://www.konfucijus.oc.vu.lt/_2/

Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas – pirmasis ir didžiausias kinų kalbos ir kultūros centras Lietuvoje, įsteigtas 2010 m. lapkričio 26 d.  Vilniaus universiteto bei Kinijos LR Švietimo ministerijos padalinio iniciatyva. Institutas organizuoja kinų kalbos bei kultūros kursus ir akademinius bei kultūrinius renginius.

Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas, puoselėdamas savo tradicijas, kasmet rudenį rengia Kinų kultūros savaitę, kurios metu instituto kvietimu atvyksta dėstytojai ir meistrai iš Kinijos, pristatantys įvairius kinų kultūros bruožus. Taip pat kasmet organizuojama kinų Naujųjų metų šventė. Be šių tradicinių renginių, vyksta aibė kitų – rengiamos viešos paskaitos, koncertai, parodos. Glaudžiai bendradarbiaujama su vidurinėmis mokyklomis ir kultūros įstaigomis ne tik Vilniuje, bet ir kituose Lietuvos miestuose.

Institutas užsiima ne tik kultūrine, bet ir mokomąja veikla. Organizuojami įvairūs kalbos kursai, kurių metu gerų rezultatų pasiekę studentai turi galimybę dalyvauti kinų kalbos vasaros stovykloje Kinijoje arba dalyvauti konkurse dėl Konfucijaus instituto stipendijos. Be šių akademinių renginių taip pat organizuojami tarptautiniai HSK (kinų kalbos lygio nustatymo) egzaminai, kurių sertifikatai pripažįstami visame pasaulyje ir yra reikalingi stojant į universitetus Kinijoje arba dalyvaujant Konfucijaus instituto stipendijos konkurse.

Be kalbos kursų taip pat organizuojami ir su kultūra supažindinantys kursai. Jų temos varijuoja labai plačiai: nuo medicinos iki kaligrafijos, tad visi norintys susipažinti su skirtingais kultūros aspektais gali registruotis į šiuos kursus. Nuo 2014 metų vasario mėnesio Konfucijaus institute atsidarė ir vaikų kinų kalbos mokyklėlę, kurios metu mažieji bičiuliai turi galimybę pasimokyti kinų kalbos ir susipažinti su Kinijos kultūra.

Projekto iniciatoriai: Japan foundation VDU
Top